*
*
*
*
*

Sloeproeien

St. Ayles skiff roeien op de rivier 
Ruim een jaar hebben enthousiaste doe-het-zelvers in de bedrijfshal van Maropol Group aan een bijzonder project gewerkt. De bouw van een St.Ayles skiff. Eerst een spantenraam, dan gangen van multiplex die met epoxy worden verlijmd. Na het omdraaien plaatsen wij randen, banken, vlonders, roer en een vlaggenstok. Na enkele lagen verf ligt er een werkelijk prachtig schip. Als laatste maken wij de roeispanen. 

In juni 2014, een week na de tewaterlating nemen 20 Nederlandse roeiers in diverse klassen met deze skiff deel aan de wereldkampioenschappen in Ullapool in Schotland. Van de 32 teams eindigen wij op een niet onverdienstelijke 11de plaats. De skiff is een bijna zeven meter lange zeewaardige sloep,ontworpen om het roeien tussen Schotse kustdorpen opnieuw leven in te blazen. Toevallig stuiten wij op een foto van deze sloep op Internet en wij zijn meteen verkocht. Sinds 2010 zijn er wereldwijd meer dan zestig van deze overnaadse houten scheepjes gebouwd. En ieder jaar komen er meer wedstrijden waar je aan kunt deelnemen. 

Nu ligt de sloep in de haven van Woudrichem en wordt er wekelijks door ruim veertig roeiers gebruik van gemaakt. In de sloep zitten vier roeiers en een stuurman die éën of twee keer per week hard aan het trainen zijn voor een mooie tocht. In augustus was dat de Great River Race waar 40 kilometerover de Theems dwars door Londen werd geroeid. Een onvergetelijke ervaring voorde deelnemers. 

In een werkplaats werken wij ondertussen aan een tweede skiff en weer worden wij met enthousiasme (en epoxy) ondersteund door Maropol Group. Een relatie waar wij trots op zijn en die hopelijk nog lang blijft bestaan want onderhoud en reparaties zijn altijd noodzakelijk. Ben je geïnteresseerd kijk dan op de site www.wsv-roeien.nl

Nieuws

Enthousiaste allrounder gezocht!

Enthousiaste allrounder gezocht!

Maropol International is een begrip op het gebied van rubber-, polyester en overige industriële kunststoftoepassingen. Deze werkzaamheden worden m...