*
*
*
*
*
*

Jeugzeilen op de Afgedamde Maas bij Woudrichem

Zeven jaar geleden, in 2007, namen enkele ouders uit Woudrichem en omgeving het initiatief om met hun kinderen te gaan zeilen op de Afgedamde Maas. Geen slecht idee omdat de historische vestingstad Woudrichem omgeven is door een prachtig vaargebied. Op het kruispunt van twee rivieren, de Afgedamde Maas en de Merwede, ligt verscholen in het groen de jachthaven van de water-, roei -en zeilvereniging Woudrichem. Dat werd het thuishonk van de jeugdzeilers. 

Ieder jaar geven vrijwilligers zeilles aan kinderen van 6 tot en met 15 jaar in kleine zeilbootjes (Optimist) en kielboten (Sailhorse). Anno 2014 zijn er een leslokaal voor de jeugd, 12 nieuwe Optimisten, driekielboten, een helling met aanlegsteigers en professionele begeleidingsboten. Van eind april tot en met eind september vind je iedere zondagochtend zo'n dertig kinderen die na 10 weken door het watersportverbond erkende diploma's kunnen halen. 

Het bedrijf Maropol Group heeft vanaf het begin het jeugdzeilen een warm hart toegedragen. Niet alleen met een schenking van meerdere Optimisten, maar vooral ook door hulp te verlenen bij het opknappen van de bootjes na een zwaar zeilseizoen.  Twee winters kwamen ouders iedere woensdag naar de bedrijfshal van Maropol in Werkendam om beschadigingen bij te werken en gaten te dichten. Medewerkers van het bedrijf gaven technische advies en waren niet beroerd om zelf kwast en slijptollen ter hand te nemen. Wil je meer zien / lezen over het jeugdzeilen ga dan naar www.wsv-woudrichem.nl.