*
*
*
*
*

Uniek is iets waarvan er maar één bestaat

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht is het enige museum op onze aardbol waar de geschiedenis en de toekomst van de wereld van de baggerindustrie dynamisch wordt weergegeven. Sliedrecht is de bakermat van de mondiale baggerindustrie. Wat er op het gebied van baggeren al bestond is door de Sliedrechtse aannemers en hun personeel opnieuw uitgevonden. Voor het jaar 1900 werkten Sliedrechtse aannemers al ver buiten Europa. En nog steeds zijn de Nederlandse baggerbedrijven toonaangevend tussen Noordpool en Zuidpool. Baggeren is eigenlijk een geuzennaam voor het uitvoeren van waterbouwkundige werken. In de voormalige dijkvilla van de familie Volker is het Baggermuseum gevestigd aan de Molendijk 204, natuurlijk in Sliedrecht. Rondleidingen in het Baggermuseum worden verzorgd door mensen die in de baggerwereld hebben gewerkt; ze weten er alles van en halen het onderste boven water. 

Het Baggermuseum heeft een bijzondere relatie met Maropol Group in Werkendam. Daar wordt de gelegenheid geboden om een klassieke eikenhouten roeiboot van het type "Nieuwendorp” volledig gerestaureerd. Dit type roeiboot werd vaak gebruikt bij het verplaatsen van ankers van baggermolens, snijkopzuigers en profielzuigers. De Nieuwendorp vlet is bekend om zijn stabiliteit en dragend vermogen. Maropol helpt het Baggermuseum om dit hulpwerktuig van de baggeraars voor de toekomst te bewaren. 

Kom eens kijken in het Nationaal Baggermuseum. Open van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. 

Nieuws

Enthousiaste allrounder gezocht!

Enthousiaste allrounder gezocht!

Maropol International is een begrip op het gebied van rubber-, polyester en overige industriële kunststoftoepassingen. Deze werkzaamheden worden m...