*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Kunststof oplossingen in de bouw: PU Gietmateriaal

Maropol International vervaardigt gietproducten uit PU, oftewel polyurethaan. Polyurethaan bestaat uit de componenten polymeer en urethaan. Producten van polyurethaan worden door middel van een warm gietproces vervaardigd. 

Het gietproces geschiedt zonder druk met de hand in open vormen en matrijzen bij een een verwerkingstemperatuur van 20 tot 80 graden Celsius. Afhankelijk van de toepassing wordt het product 18 tot 24 uur gedroogd onder een temperatuur van 60 tot 100 graden Celsius. Uiteindelijk wordt een product verkregen met hoge mechanische eigenschappen, hoge slijtageweerstand, hoge elasticiteit en dynamische belastbaarheid en flexibiliteit in een groot temperatuurbereik. De producten zijn leverbaar van zacht tot hard (25 tot 85 shore A).

Gegoten polyurethaan is zeer breed inzetbaar en kan in nagenoeg elke vorm gegoten worden in enkelstuks, kleine en middelgrote series. 

Onze jarenlange ervaring in het gieten van polyurethaan staan garant voor werk op maat onder alle omstandigheden. Zo produceren we onderdelen voor windmolens op zee, bufferblokken voor het testen van heipalen.

Heeft u vragen of een probleemstelling voor een bepaalde toepassing kom vrijblijvend langs bij de Maropol International. Ons team van specialisten staat klaar om het te realiseren. Niets is ons te extreem!

Boeien en drijvers: gerecycled en tweedehands


Volg Maropol InternationalWereldwijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van de Maropol International? Dan volgt u ons op Facebook en Linkedin!