*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Kunststof oplossingen in de bouw: EPS met Polyurea

Heeft u projecten of idee├źn die te groot, te zwaar of onmogelijk lijken? Wellicht biedt het gebruik van EPS dan de oplossing. EPS (piepschuim in de volksmond) wordt vaak beschouwd als isolatie- of beschermingsmateriaal maar er is veel meer mogelijk met EPS dan u denkt!

Maropol International werkt al jarenlang samen met gerenommeerde frees- en snijbedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van 2D en 3D objecten uit EPS. De meest uiteenlopende vormen en objecten kunnen uit EPS-blokken worden vervaardigd. Van grote promotieletters of een blow-ups van een detail tot constructieve EPS delen die samengevoegd dienen als een betonbekistingsmal voor de meest uiteenlopende vormen en constructies. Vormen en afmetingen die te complex waren in vorm en grootte zijn met EPS wel realiseerbaar.

Zodra de EPS delen gefreesd of gesneden zijn worden deze bij ons in de werkplaats samengevoegd en verstevigd met een speciale Polyurea hotspray coating. Polyurea coating volgt naadloos het EPS en kan worden aangebracht in een laag van 1 tot 10 mm. Door de coating krijgt het EPS een harde schil en wordt daardoor zeer sterk. 

De combinatie EPS en Polyurea is uniek. De objecten kunnen in elke denkbare vorm gemaakt worden. Het eindproduct is sterk, hard en vormvast. Het wordt onder andere ingezet voor betonbekistingmallen, kunstobjecten, zitobjecten en gevelbelettering. EPS is 100% recyclebaar.

Boeien en drijvers: gerecycled en tweedehands


Volg Maropol InternationalWereldwijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van de Maropol International? Dan volgt u ons op Facebook en Linkedin!