*
*
*
*
*
*
*
*

Kunststof oplossingen in de bouw: Beton

Maropol Group heeft het afgelopen decennium ruime ervaring opgedaan met het vervaardigen van betonnen objecten. Door de vraag vanuit de markt zijn we ons gaan specialiseren in het produceren van mallen voor het gieten van betonnen objecten.

Mallen worden geproduceerd van diverse materialen. Afhankelijk van de opdracht maken we deze van hout, polyester, kunststof, staal of EPS met een polyurea coating. Een ideale mix is bijvoorbeeld betongieten in een polyester mal voorzien van een siliconen coating (veel toegepast in pretparken). Wanneer het beton is uitgehard verzorgen wij desgewenst de afwerking. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een gekleurde polyurea coating voorzien van antislip. 

In de bouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van EPS schuim met polyurea coating. EPS kan in elke gewenste vorm worden gesneden of gefreesd, met name de dubbel gekromde of 3D modellen. Het is een licht product en duurzaam product dat 100% recyclebaar is. Nadat de EPS elementen in de gewenste diktes zijn gespoten met polyurea gaan deze naar de uiteindelijke bouwplaats waar ze toegepast worden als betonkist. Al dan niet samengevoegd tot een grote vorm.

De Maropol Group biedt graag de oplossing in u gietvraagstukken!

Polyurea antislipcoating aanbrengen in betonmallen
Bij de Maropol Group in Werkendam worden voor een opdrachtgever de betonmallen voorzien van een Polyurea antislipcoating. Door het behandelen van de mallen met Polyurea wordt tijdens het gietproces een antislipprofiel in de toplaag van de betonplaten gerealiseerd.