*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

PU Gieten

Maropol International heeft een jarenlange ervaring met het gieten van polyurethaan. Er zijn duizenden soorten polyurethaan. Van zo zacht als kauwgom ( 20 Shore A) tot zo hard als een golfbal. 

Eigenschappen polyurethane;
- waar nodig een elastisch vermogen tot wel 1000%
- leverbaar in bijvoorbeeld slijtvaste en brandvertragende uitvoering
- geschikt voor normaal staal en roestvrij staal
- uitstekend dempend vermogen als de toepassing daarom vraagt

Verwerking van polyurethaan
De Maropol International heeft de expertise in huis om polyurethaan zowel handmatig als met lage- en hogedruk machines te verwerken. Vaak wordt het materiaal, de polyurethaan in een mal gegoten waarna het uithardt. Indien nodig wordt het gegoten eindproduct nog in één van onze ovens nagehard. Het aantal eindproducten per mal is afhankelijk van de vorm, het product en het materiaal waarvan de mal is geproduceerd. De meeste producten worden binnen Maropol Internationaal gegoten in de ovens. Met deze werkwijze wordt het beste eindresultaat bereikt.

Wat wordt van polyurethaan geproduceerd?
Nozzles voor het los blazen van het zand in de beun van een hopperzuiger. Het opgieten van slijtplaten voor het gebruik in pompen. Het gieten van diverse pezen en seals, in verschillende vormen, lengtes, hardheden, met of zonder inlaag. Pijpstukken, snelheidsmeters. Zomaar een aantal toepassingen van polyurethaan. Voor iedere toepassing wordt vooraf bepaald wat de beste methoden van aanbrengen is. Voor elke methode wordt een verschillende machine gebruikt, welke uiteraard in onze goed uitgeruste werkplaats aanwezig is.

Van idee tot eindproduct
Om tot een eindproduct te komen moet er over veel dingen nagedacht worden. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van een computermodel, dat heel organisch is en hiervan wordt een houten model gefreesd. Dit gefreesde model wordt gespoten in een speciale coating om hiervan een mal te trekken. Door het gebruik van speciale hars kan een mal gemaakt worden die nauwelijks krimpt en tegen hoge temperaturen kan. Een voorbeeld hiervan zijn de doorvoeren die wij hebben geproduceerd voor windmolens.

Mogelijkheden
De mogelijkheden voor het gebruik van polyurethaan zijn oneindig. Geen idee of uitdaging is ons te groot. Heeft u vragen stuur ons een mail en onze experts zullen er zich over buigen.

Boeien en drijvers: gerecycled en tweedehands


Volg Maropol InternationalWereldwijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van de Maropol International? Dan volgt u ons op Facebook en Linkedin!