*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Kunststof schuimen

Maropol International gebruikt al sinds de oprichting schuimen om kunststof te vormen, te versterken en ter bescherming van objecten. We passen diverse schuimen toe in de offshore en baggerindustrie maar ook in de creatieve sector.

Zachte schuimen

De zachte schuimen zijn flexibele polyethyleen schuimen (PE). Door het geheugen dat dit materiaal bezit komt het behandelde object na een botsing weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. In deze vorm wordt het schuim onder andere ingezet bij objecten die botsingen ondergaan (Splash Duinrell). Deze schuimen worden eveneens toegepast als geluidisolerend materiaal. De schuimen zijn verkrijgbaar in verschillende densiteiten en hardheden en worden geĆ«xpandeerd in een speciale oven. 

Harde schuimen

De harde schuimen (in de volksmond bekend als PUR-schuim) zijn over het algemeen polyurethaanschuimen. Deze zijn eveneens in diverse densiteiten en met verschillend brandgedrag verkrijgbaar. De PUR-schuimen worden gesprayd of gegoten in alle mogelijke vormen maar zijn ook in blok- en plaatvorm verkrijgbaar.

Met een speciale mengkop sprayen het schuim als isolatiemiddel tussen vloeren en wanden. De blokken worden gebruikt om beelden te modelleren en voor 3D freesmodellen.

Boeien en drijvers: gerecycled en tweedehands


Volg Maropol InternationalWereldwijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van de Maropol International? Dan volgt u ons op Facebook en Linkedin!