*
*
*
*
*
*
*
*

Kunststof oplossingen in de creatieve sector: PU gieten

Hoe hard wilt u het hebben? Met de polyurethaan producten zijn we wat dat betreft enorm flexibel bij Maropol International. Voor elk probleem bieden wij een oplossing. Of het nu zo zacht als kauwgum moet zijn of zo hard als een golfbal. Met uw vraagstuk en onze knowhow maken we graag weer een uniek product op maat!

Maropol International heeft al jarenlang ervaring met het gieten van polyurethaan. We zijn actief in sectoren als de baggerindustrie, offshore en bouw. Daarom weten we precies hoe we uw product moeten samenstellen. Polyurethaan wordt gegoten in mallen die aan de hand van 3D freesmodellen worden gemaakt. Polyurethaan wordt gebruikt vanwege de gunstige eigenschappen die het materiaal heeft te bieden. Zo heeft polyurethaan hoge mechanische eigenschappen, een hoge slijtageweerstand, hoge elasticiteit en dynamische belastbaarheid en flexibiliteit in een groot temperatuurbereik. Deze eigenschappen worden bepaald door de samenstelling en uithardingstijd van het polyurethaan. 

Producten als dempers, fenders en andere vormen hebben hun weg gevonden naar pretparken als Walibi (Crazy River) en Duinrell (Splash). Polyurethaan is zeer breed inzetbaar en kan in nagenoeg elke vorm gegoten worden in enkelstuks, kleine en middelgrote series.

 Of het nu een kubus moet zijn of een organische vorm, of van hard of zacht materiaal. Met polyurethaan is geen vorm te gek.

Boeien en drijvers: gerecycled en tweedehands


Volg Maropol InternationalWereldwijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en projecten van de Maropol International? Dan volgt u ons op Facebook en Linkedin!