*
*
*

Kunststof oplossingen in de technische sector: Polyurethane gieten

Hoe hard wilt u het hebben? Met de polyurethane producten zijn we enorm flexibel bij de Maropol Group. Voor elk probleem bieden wij een oplossing. Of het nu zo zacht als kauwgum moet zijn of zo hard als een golfbal. Met uw vraagstuk en onze knowhow maken we graag een uniek product op maat!

Maropol Group heeft al jarenlang ervaring met het gieten van polyurethane. We zijn actief in sectoren als de baggerindustrie, offshore en bouw. Daarom weten we precies hoe we uw product moeten samenstellen. Polyurethane wordt gegoten in mallen die aan de hand van 3D freesmodellen worden gemaakt. Polyurethane wordt gebruikt vanwege de gunstige eigenschappen die het materiaal heeft te bieden. Zo heeft polyurethane hoge mechanische eigenschappen, een hoge slijtageweerstand, hoge elasticiteit en dynamische belastbaarheid en flexibiliteit in een groot temperatuurbereik. Deze eigenschappen worden bepaald door de samenstelling en uithardingstijd van het polyurethaan. 

Producten als dempers, fenders en andere vormen hebben hun weg gevonden naar pretparken als Walibi (Crazy River) en Duinrell (Splash). Polyurethane is zeer breed inzetbaar en kan in nagenoeg elke vorm gegoten worden in enkelstuks, kleine en middelgrote series.

Met polyurethane is geen vorm te gek. Of het nu een kubus moet zijn of een organische vorm, van hard of zacht materiaal. De Maropol Group maakt het voor u mogelijk!